tisdag 10 februari 2009

Coriolis

Hade tänkt börja skriva lite om de olika rollspelsalternativ jag kan tänka mig att spelleda inför för vårens kampanjer. Tanken är ju att vi ska snacka igenom vad och hur vi vill spela spelen tillsammans innan vi börjar, men jag tycker ändå att någon form av introduktion till de olika spelen kan vara på sin plats. På så sätt kan ni göra mer medvetna val när ni ska försöka bestämma er för vad ni vill spela.

Jag tänkte lägga upp det så att jag säger något kort om systemet och världen. Jag försöker lägga med en stämningstext, egenskriven eller stulen ifrån spelen, beroende på hur inspererad jag är. Försöker även lägga med någon bild, eller länk till en bild

Först ut får Coriolis vara, som titeln antyder.

Stämningstext:
"En ny tid nalkas den tredje horisonten. Doften av mättad rökelse och sockrade dadlar sprider sig från marknadstorget på rymdstationen Coriolis. På ytan ter sig allt som vanligt. Krämarna kränger högljutt sina varor längs Promenaden, de bedjande flockas framför ikonstoderna i stationens tempel och kurtisaner bjuder klienter på kanderade rosenblad under Alkamaars rymdkupol. Men lugnet är bedrägligt. En beslöjad emissarie, representant för uråldriga livsformer i djupet av gasjätten Xene, har anlänt till stationen med dunkla bud. Det ryktas om återuppväckta mystiska krafter och om paranoida stjärnsystem som isolerar sig, hotar fred och handel. Fraktionernas råd tycks handlingsförlamat. När ett nödrop från en avlägsen koloni når Coriolis förjagas lugnet, bleknar till ett ljuvt minne. Den tredje horisonten träder in i en ny era – en tid i desperat behov av hjältar." (texten kommer ifrån: http://www.coriolis.nu)

Spelsystem:
Använder sig av ett enkelt system där man slår 2T10 och lägger till sitt färdighetsvärde och jämför resulstatet med hur svår uppgiften man försökte utföra var. Karaktärsskapandet är snabbt och hyfsat enkelt och har inga slumpmoment.

Världen:
Rymden är det bästa ordet för att kort beskriva världen. En uppsjö av planeter och rymdstationer finns att besöka i flera solsystem som är sammanbundna med med portaler som man kan resa igenom. Bilden visar rymdstationen Coriolis, den största stationen, det går att klicka på bilden för att se den i en större variant. En teaser finns även på youtube (http://www.youtube.com/watch?v=SlVddvaMn5c)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar